Åland

Åland

Hitta hotell, restauranger, lokala guider och mycket mer i Åland här på Resesidorna.

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer.

Åland

Åland är en ögrupp på gränsen mellan Östersjön och Bottenhavet och mellan Finland och Sveriges fastland. Befolkningen på Åland uppgår till ca 30 000 invånare, varav ca 12 000 bor i den enda staden Mariehamn.

Ålands parlament, lagtinget, har rätt att stifta egna landskapslagar och Åland har en egen flagga, egna frimärken, registreringsskyltar och en egen polis, men ingår i samma skattesystem som övriga Finland utom den kommunala beskattningen som ligger under åländsk behörighet.

Åland är med i EU och har euro som valuta men Ålands särskilda status i EU gör att tax free-försäljning är tillåten på resor till och från Åland. Avsikten med det så kallade Ålandsprotokollet med EU är att upprätthålla goda kommunikationer så att bland annat företag kan fortsätta verka på öarna.

Åland är känt för sin skärgård och sin sjöfartshistoria. I Mariehamn finns ett sjöfartsmuseum och museifartyget, den fyrmastade stålbarken Pommern.

Städer i Åland
Mariehamn

Resesidorna

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer. Sol och bad, träning och hälsa, eller city och shopping? – Vad vill du hitta på?

© Copyright Byta Labs AB