Albanien

Albanien

Hitta hotell, restauranger, lokala guider och mycket mer i Albanien här på Resesidorna.

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer.

Albanien

Albanien är en republik på västra Balkanhalvön i sydöstra Europa. Landet gränsar till Montenegro och Kosovo i norr, Nordmakedonien i öst och Grekland i sydost. Adriatiska havet och Joniska havet ligger väster om det albanska fastlandet.

Albanien består främst av mycket bergig terräng. Det högsta berget är Korab som mäter 2 751 meter över havet.

Kustslättens klimat är av medelhavstyp med het, torr sommar och sval, regnig vinter. Bergsområdet har stora variationer i fråga om såväl temperatur som nederbörd. De högsta delarna får ofta över 2 000 mm regn och snö årligen. Bergen är delvis skogbeklädda.

Städer i Albanien
Berat, Burrel, Durrës, Elbasan, Fier, Fier-Çifçi, Gjirokastër, Kavajë, Korçë, Krujë, Kuçovë, Kukës, Laç, Lezhë, Lushnjë, Patos Fshat, Sarandë, Shkodër, Tirana, Vlorë

Resesidorna

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer. Sol och bad, träning och hälsa, eller city och shopping? – Vad vill du hitta på?

© Copyright Byta Labs AB