Masis

Armenien

Masis

Ararat Province, Armenien

Hitta hotell, restauranger, lokala guider och mycket mer i Masis här på Resesidorna.

Karta över Masis

I kartan nedan kan du zooma och byta till satellitbild för att planera din resa till Masis.

Armenien

Armenien är en republik i södra Kaukasien i Sydvästasien. Det är en inlandsstat som i norr gränsar till Georgien, i väster till Turkiet, i öster till Azerbajdzjan och i söder till Iran. I söder har Armenien även en gräns till Nachitjevan, en exklav till Azerbajdzjan. Huvudstad är Jerevan.

Geografiskt ligger Armenien, liksom grannlandet Georgien, i Asien. De politiska och kulturella band landet har till Europa gör dock att det i vissa andra sammanhang räknas till de europeiska länderna.

Staten Armenien utgör endast en liten del av det historiska område som kallats Armenien, vilket numera till stor del utgörs av östra Turkiet, ibland kallat Västarmenien. Armenien är en mycket gammal statsbildning med rötter i antiken. Som land omnämns det för första gången i historien av den persiske kungen Dareios I, i hans beskrivning av erövringen av landet. Armeniska nationen har sin vagga i området runt sjön Vansjön i Turkiet.

Städer i Armenien
Abovyan, Ararat, Armavir, Artashat, Ashtarak, Ejmiatsin, Gavarr, Goris, Gyumri, Hats’avan, Hrazdan, Kapan, Masis, Sevan, Spitak, Vanadzor, Yerevan

Resesidorna

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer. Sol och bad, träning och hälsa, eller city och shopping? – Vad vill du hitta på?

© Copyright Byta Labs AB