Benin

Benin

Hitta hotell, restauranger, lokala guider och mycket mer i Benin här på Resesidorna.

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer.

Benin

Benin är ett land i Västafrika som gränsar till Togo i väster, Nigeria i öster och Burkina Faso och Niger i norr. Längs den smala kusten mot Beninbukten lever majoriteten av befolkningen.

Benins huvudstad är Porto-Novo, men landets största stad är Cotonou. Benin är ett tropiskt, subsahariskt land starkt beroende av jordbruk, med betydande sysselsättning och inkomster som härrör från jordbruk.

Det officiella språket i Benin är franska, men inhemska språk som fon och yoruba talas också. De största religiösa grupperna i Benin är romerska katoliker, tätt följd av muslimer, voodoo och protestanter.

Benin är medlem i FN, Afrikanska unionen och Islamiska konferensorganisationen.

Städer i Benin
Abomey, Abomey-Calavi, Allada, Aplahoué, Banikoara, Bassila, Bembèrèkè, Bohicon, Comé, Cotonou, Cové, Dassa-Zoumé, Djougou, Dogbo, Kandi, Kétou, Lokossa, Malanville, Natitingou, Nikki, Ouidah, Parakou, Pobé, Porto-Novo, Sakété, Savalou, Savé, Tanguiéta, Tchaourou

Resesidorna

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer. Sol och bad, träning och hälsa, eller city och shopping? – Vad vill du hitta på?

© Copyright Byta Labs AB