Costa Rica

Costa Rica

Hitta hotell, restauranger, lokala guider och mycket mer i Costa Rica här på Resesidorna.

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer.

Costa Rica

Costa Rica är en republik i Centralamerika. Landet gränsar till Nicaragua i norr, Panama i sydöst, Stilla havet i väst och syd, samt till Karibiska havet i öst. San José är landets huvudstad och även den största staden i Costa Rica.

Namnet Costa Rica betyder "den rika kusten". Costa Rica var det första landet i världen att författningsenligt avskaffa sin armé, något som består än idag. År 2007 tillkännagav Costa Ricas regering att de till 2021 vill bli det första koldioxidneutrala landet i världen. Trots att landet till ytan är ett av de mindre länderna i världen är det ett av de biologiskt rikaste, med cirka 5 % av alla världens arter.

Städer i Costa Rica
Alajuela, Aserrí, Calle Blancos, Cañas, Cartago, Chacarita, Colima, Curridabat, Esparza, Guadalupe, Guápiles, Heredia, Ipís, Liberia, Limón, Mercedes, Nicoya, Paraíso, Patarrá, Puntarenas, Purral, Quesada, San Diego, San Felipe, San Francisco, San Isidro, San José, San José, San Juan, San Juan de Dios, San Miguel, San Pablo, San Pedro, San Rafael, San Rafael, San Rafael Abajo, San Rafael Arriba, San Vicente, San Vicente de Moravia, Siquirres, Tejar, Turrialba

Resesidorna

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer. Sol och bad, träning och hälsa, eller city och shopping? – Vad vill du hitta på?

© Copyright Byta Labs AB