Kap Verde

Kap Verde

Hitta hotell, restauranger, lokala guider och mycket mer i Kap Verde här på Resesidorna.

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer.

Kap Verde

Republiken Kap Verde, är en stat omfattande en ögrupp i Atlanten, omkring 500 kilometer väster om Kap Verdehalvön på afrikanska fastlandet.

Kap Verde har en sammanlagd landyta på drygt 4 000 km². Endast nio av de 10 öarna är bebodda. Landets huvudstad Praia ligger på ön Santiago. De olika öarna som Kap Verde består av har alla sin speciella geografi, exempelvis är ön Santo Antão fylld av gröna dalar och berg, medan ön Boa Vista (vacker utsikt) är relativt platt till karaktären.

Kap Verdeörna delas in i två grupper, det nordliga Barlavento och det sydliga Sotavento efter deras läge i förhållande till de nordöstliga vindar som blåser mest hela tiden.

Städer i Kap Verde
Cova Figueira, Mindelo, Praia, Santa Maria

Resesidorna

Resesidorna är din guide till de bästa resmålen i hela världen. Här finns också boenden på hotell och i lägenheter, restauranger, barer, shopping och tips på aktiviteter och guidade turer. Sol och bad, träning och hälsa, eller city och shopping? – Vad vill du hitta på?

© Copyright Byta Labs AB